U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Hoofd Uitvoering Fysiek

Uitvoering Fysiek is een van de zes eenheden van de gemeente, naast Uitvoering Sociaal, de Adviespool, het Klantcontactcentrum en twee ondersteunende eenheden. De eenheid is verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer van de openbare ruimte met aandacht voor stadsontwikkeling. We bestrijken daarmee het gehele fysieke domein van ontwerp tot onderhoud. We zoeken steeds naar de grootste meerwaarde in ons werk. Daarom benutten we het werk in de openbare ruimte om andere effecten te bereiken, zoals sociale verbeteringen in een buurt en meer ‘eigenaarschap’. We nodigen bewoners uit om een rol te hebben bij inrichting en beheer van hun woonomgeving.

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk

Wat ga je doen voor Almelo?

Je gaat aan het werk voor de stad vanuit de koers die we met Stad en Resultaat hebben ingezet. Je vertaalt die doelen naar Uitvoering Fysiek, maakt ze concreet en inspireert medewerkers om via die richting te gaan werken. Natuurlijk zorg je dat de eenheid effectief en efficiënt werkt, waarbij je je richt op concrete en haalbare resultaten. We werken in Almelo integraal, dus je onderhoudt goed contact met de programmamanagers en wijkregisseurs.

Medewerkers die plezier hebben in hun werk en trots zijn op de gemeente stralen dat uit. Daar wordt heel Almelo beter van. Als gemeente vinden we een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk! Daar werk je aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin ze zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek.

Als hoofd van Uitvoering Fysiek ben je lid van het centraal managementteam, waarin je met de andere eenheidshoofden en de directie invulling geeft aan de koers die we hebben uitgezet voor een goed functionerende gemeente, in het belang van de stad.

Wat breng je mee?

In steekwoorden: je bent mensgericht, zakelijk, houdt van samenwerken, bent gericht op resultaat (gefocust en koersvast), kunt leidinggeven, hebt doorzettingsvermogen, toont omgevingsbewustzijn en beschikt over een gezonde portie humor.

Op onze checklist staan verder:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Ruime ervaring in het leiden van een grote overheids-uitvoeringsorganisatie;
  • Affiniteit met en/of kennis van het werkveld openbare ruimte en stadsontwikkeling;
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Een ontwikkelingsgerichte leiderschapsvisie en ervaring met veranderprocessen;
  • De kracht om te verbinden, zowel binnen als buiten de organisatie.

Wat hebben wij te bieden?

  • Almelo! Een prima plek om te wonen en te werken;
  • Fijne collega’s;
  • Mooie arbeidsvoorwaarden: het HR21 profiel van Strategisch manager II. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 14, dat betekent een maximum salaris van € 6924 per maand.

Meer weten?

Wil je meer weten? Je kunt met inhoudelijke vragen over de functie bellen met het interim Hoofd Eenheid Fysiek, Evert Bovens (06-38023244).

De sollicitatieprocedure bestaat uit verschillende ronden: speeddate, gesprek, assessment en contact met de eenheid. Wil je meer weten over de procedure? Dan helpt Rita Scheffer (06 45 172 329) je graag verder.