Grote politieactie rond verdacht crimineel netwerk

Publicatiedatum: 
4 sep 2018
De politie Oost-Nederland hield vanochtend samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeente een grote actie in de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo. Centraal stond de aanpak van een verdacht crimineel netwerk rond georganiseerde hennepteelt. De gemeente wil de leefbaarheid in de wijk vergroten. Daarbij is volgens burgemeester Gerritsen geen plaats voor criminele activiteiten.

Aanhoudingen

De politie viel met meerdere teams vanochtend vroeg om 5 uur een aantal woningen en panden binnen. Er zijn dertien aanhoudingen verricht. In totaal onderzocht de politie twaalf woningen, zes garages en drie loodsen. Er werden drie hennepkwekerijen aangetroffen. Eerder werden in het kader van deze actie al 18 kwekerijen ontruimd. De politie nam dertien voertuigen in beslag. Bij sommige invallen maakte de politie vanochtend vroeg gebruik van explosieven. De politie had aanwijzigingen voor vuurwapenbezit en hield rekening met mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachten. Daarom werd de actie zo grootschalig uitgevoerd als gebeurd is. Bij het onderzoek vandaag is een vuurwapen in beslag genomen.

Veiligheid voorop
 

Veiligheid in de stad staat voorop volgens de burgemeester. Dat geldt voor wijkbewoners, voor kinderen in de wijk en ook voor ondernemers. Burgemeester Gerritsen: "Misdaad en criminaliteit moeten niet lonen. Het moet worden aangepakt. De actie van vandaag draagt daar aan bij."