Genomineerden voor de Stadsprijs Almelo 2019 zijn bekend

Publicatiedatum: 
29 nov 2019
Stichting De Eethoek, Stichting Historisch Festival Almelo en Zomerschool voor Senioren zijn genomineerd voor Stadsprijs Almelo 2019. Burgemeester Arjen Gerritsen maakt vrijdagmiddag 13 december in het stadhuis bekend wie van deze drie genomineerden zich winnaar mag noemen van de Stadsprijs Almelo 2019.

Meer dan 400 inzendingen

De oproep om kandidaten voor te dragen voor de Stadsprijs leverde meer dan 400 inzendingen op. In totaal 67 kandidaten werden voorgedragen. Hieruit selecteerde de commissie Stadsprijs 3 genomineerden. Juryvoorzitter Peter van der Hout benadrukt dat de commissie met name heeft gekeken naar de structurele bijdrage van de kandidaten aan de Almelose gemeenschap. Het is dit jaar de twaalfde keer dat de Stadsprijs Almelo wordt uitgereikt. De Stadsprijs Almelo bestaat uit een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen, een oorkonde en drieduizend euro. Dat bedrag moet de winnaar ten goede laten komen aan de stad. 

Stichting De Eethoek


De Eethoek is een bijzonder initiatief dat is opgezet door de doelgroep, voor de doelgroep. Het begon met koken in eigen keuken en is uitgegroeid tot enkele avonden in de week een warme en gezonde maaltijd voor vele gezinnen. De doorleefde ervaring van initiatiefnemers Monique en Stephan maakt ook dat de activiteiten van de Eethoek heel goed aanslaan. Zij weten wat mensen in dergelijke omstandigheden nodig hebben. De Eethoek is een warm en waarderend initiatief, die naast een warme maaltijd ook een luisterend oor, gezelligheid en aandacht biedt.

Stichting Historisch Festival Almelo


Het Historisch Festival is iedere twee jaar een geweldig spektakel voor een breed publiek. Het aantrekkelijke schouwspel is niet alleen in Almelo, maar in heel de regio een publiekstrekker geworden. Bijzonder is ook de samenwerking met onderwijs, die met het festival kinderen interesseert voor geschiedenis. Daarnaast is het festival goed voor de uitstraling van Almelo. Acteurs uit heel Europa doen mee, maar ook veel Almelose vrijwilligers helpen met de organisatie. Het toont de verbindingskracht in Almelo. Een laagdrempelig buitenevenement voor jong en oud; dat is de kracht van het festival.

Zomerschool voor Senioren


Iedere zomer biedt de Zomerschool voor Senioren een gezellige uitkomst voor ouderen. Oudere thuisblijvers van de vakantie kunnen twee weken lang meedoen aan verschillende activiteiten. Juist in de periode dat velen in het persoonlijke netwerk er niet zijn vanwege de vakantie, biedt de Zomerschool een ontmoetingsplek voor generatiegenoten. Het helpt gevoelens van eenzaamheid voorkomen. Vanwege de bijzondere samenwerking tussen verschillende ouderenbonden in de stad, is er elke zomer weer een samenhangend pakket aan activiteiten om uit te kiezen.

Commissie Stadsprijs Almelo


Cobi Noordhoff, Marjolein Wessels, Brian van Loo, Gabriël Urucoglu en Joost Tiemersma vormen samen met voorzitter Peter van der Hout de onafhankelijke commissie Stadsprijs.

Beoordeel deze pagina