Gemeente en Kees Smit sluiten overeenkomst voor realisatie in- en uitrit

Publicatiedatum: 
24 jul 2019
Kees Smit Tuinmeubelen vestigt zich aan de voet van snelweg A35 op het XL Businesspark Twente. Volgende stap in de uiteindelijke realisatie is de ontwikkeling van een aparte in- en uitrit voor consumenten ter hoogte van de oprit van de A35. Burgemeester Arjen Gerritsen en eigenaar Henk Smit ondertekenden hiertoe een overeenkomst op dinsdag 23 juli.

De nieuwe vestiging van Kees Smit Tuinmeubelen bestaat uit een logistiek distributiecentrum met kantoren, een Experience Center en een shop waar klanten accessoires kunnen kopen. Het kavel waarop Kees Smit het nieuwe bedrijfspand gaat bouwen is 4,5 hectare groot.

Nieuwe in- en uitrit
De vestiging van Kees Smit op deze zichtlocatie vraagt om een goede verkeersafwikkeling voor zowel vrachtwagen als auto's van klanten. De voorgestelde nieuwe in- en uitrit komt bij de ingang van het XL Businesspark, tegenover de oprit van de A35.

Overeenkomst
De nieuwe in- en uitrit ligt zowel op gemeentelijk grondgebied als op het terrein van Kees Smit. In een zogenaamde anterieure overeenkomst leggen beide partijen nu afspraken vast over de verdeling van de kosten. Kees Smit betaalt voor alle grondwerk en voorbereidende werkzaamheden, de verhardingswerkzaamheden, het wegmeubilair en bebording, alsmede de uitvoeringskosten, algemene kosten en winst en risico. De gemeente betaalt de voorbereiding en het toezicht en de verkeersregelinstallatie.

Duurzaam vervoer
Kees Smit Tuinmeubelen gaat met deze nieuwbouwvestiging mede gezicht geven aan XL Businesspark Twente als regionaal bedrijventerrein voor bedrijven met een grotere ruimtevraag van 2 hectare en uitstekende faciliteiten als logistieke hotspot in Twente. “De tekenfase kan binnenkort afgerond worden. Aankomende weken worden de medewerkers meegenomen in de tekeningen. De volgende stap is de vergunningaanvraag. Naar verwachting gaat de schop eind 2019 de grond in”, aldus Henk Smit. Behalve op een goede ontsluiting via de weg zet Kees Smit ook in op duurzaam vervoer van goederen over water. Dat kan op de nieuwe plek, dichtbij de laad- en loskade van CTT aan het Twentekanaal.