U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Geboorteaangifte? Dat kan volledig digitaal

Publicatiedatum: 
1 jul 2020
Vanaf 1 juli kunnen ouders bij de gemeente Almelo volledig digitaal aangifte doen van de geboorte van hun kind(eren). Een bezoek aan het stadhuis is niet meer nodig. Dit geldt voor zowel bevallingen in het ziekenhuis als thuis.

Aangifte via DigiD

Kersverse ouders doen aangifte met hun DigiD en vullen gegevens in over de moeder, geboortedatum en kind(eren). Een handtekening op papier in het stadhuis is niet meer nodig. De aanvraag wordt daarna gecontroleerd door de verloskundigenpraktijk of het ziekenhuis, afhankelijk van waar de baby is geboren. Na goedkeuring maakt een ambtenaar burgerlijke stand de geboorteakte op.

Geboren in Almelo

Een geboorteaangifte gebeurt in de gemeente waar het kindje is geboren. De aangifte moet plaatsvinden binnen drie dagen na de dag van de bevalling. Ouders die hun kindje in het stadhuis willen aangeven zijn, met een afspraak, nog steeds welkom.

Voorheen konden ouders hun pasgeboren kindje bij de gemeente Almelo al digitaal aangeven. De aangever plaatste de handtekening via een iPad. Vanwege een wetswijziging was dit tijdelijk niet mogelijk.

Kijk hier voor meer informatie