Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Energie besparen

U kunt geld besparen door minder energie te gebruiken. Het is ook goed voor het klimaat om minder energie te gebruiken. Help mee aan een duurzaam Almelo.

Subsidies energiebesparende maatregelen

Wilt u informatie over maatregelen waarmee u energie kunt besparen? Wilt u subsidie aanvragen voor maatregelen waarmee u energie kunt besparen? Zoals isolatie of zonnepanelen? Daarvoor kunt u terecht bij Duurzaam Thuis Twente.

Poen voor groen

Met de subsidie Poen voor Groen koopt u materialen waarmee u energie kunt besparen.  Bijvoorbeeld led-lampen, tochtstrips, radiatorfolie of andere duurzame producten. De kosten kunt u later als subsidie terug krijgen. Wat moet u daarvoor doen? Meld u aan via poenvoorgroen.nl. Koop energiebesparende materialen bij een deelnemende winkel en lever uw kassabon in via de website. Na goedkeuring ontvangt u het aankoopbedrag (maximaal € 50 ) terug op uw bankrekening. De actie loopt tot 31 december 2021. 

Regionale Energiestrategie (RES) Twente

In het Klimaatakkoord staat dat 30 regio's onderzoeken hoe ze het best duurzame elektriciteit op land kunnen opwekken. Duurzame energie op land komt van de zon en van de wind. In het Klimaatakkoord staat ook hoe je wijken en gebouwen kunt verwarmen zonder aardgas te gebruiken. In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke regio zijn eigen keuzes. Lees hier meer over de RES Twente.

Duurzame Energieladder

Op 7 april 2020 nam de gemeenteraad een besluit over de Duurzame Energieladder. De gemeenteraad besloot dat we in 2050 een energieneutrale gemeente willen zijn: dat we dan evenveel energie opwekken als we gebruiken.

Past uw plan in het gemeentebeleid

Om in 2050 klimaatneutraal te zijn, is schone energie nodig in plaats van vervuilende energie uit aardolie, steenkool of aardgas. Almelo werkt samen met de andere Twentse gemeenten om dat doel te bereiken. Mensen met plannen voor duurzame energie kunnen in de Duurzame Energieladder zien of hun plannen passen in het beleid van de gemeente. 

Beoordeel deze pagina
Back to top