Doe mee aan de SMART Fietstelweek

Publicatiedatum: 
12 sep 2018
Twente is een echte fietsregio bij uitstek. Om beter inzicht in het fietsgebruik te krijgen, organiseren de Twentse gemeenten de SMART Fietstelweek. Door de SMART-app te downloaden kunnen deelnemers per gefietste kilometer punten sparen en verzilveren. Iedereen kan meedoen.

De gezamenlijke Twentse gemeenten organiseren dit jaar van 17 tot en met 23 september de SMART Fietstelweek. Fietsers in de regio houden in de die week met de SMART-app hun fietsritten bij. Gemeenten kunnen met die gegevens in kaart brengen hoeveel en waar er in de regio gefietst wordt en meer inzicht in de fietsstromen krijgen. Dit is nodig om fietsvoorzieningen te verbeteren en te zorgen dat Twente zich verder ontwikkelt als fietsregio. Persoonlijke informatie is vanwege privacy niet zichtbaar via de app.

Winst voor iedereen

Voor elke gemaakte fietsrit of wandeltocht sparen SMART-app gebruikers een punt per kilometer. Deze punten zijn via de SMART-appshop te verzilveren bij lokale ondernemers. Bovendien krijgen SMART-app gebruikers in Enschede sneller groen bij verkeerslichten.

App downloaden

De SMART-app is beschikbaar voor Android en iOS via Smartintwente.nl