Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Dit zijn de kandidaten voor de Stadsprijs 2021

Publicatiedatum: 
19 nov 2021
De kandidaten voor de Stadsprijs Almelo 2021 zijn: Huis van Lydia, Stichting Natuurhus Almelo en Joke Pezie. Burgemeester Arjen Gerritsen maakt vrijdag 17 december bekend wie van deze de Stadsprijs wint.

Meer dan 270 inzendingen

De oproep om kandidaten voor te dragen voor de Stadsprijs leverde meer dan 270 inzendingen op. In totaal 95 kandidaten werden voorgedragen. Hieruit koos de jury 3 kandidaten.

Huis van Lydia

In het Huis van Lydia aan de Grotestraat 187 kunnen mensen die moeilijk aan betaald werk kunnen komen workshops volgen met textiel. Het is daarnaast een hele gezellige plek om even binnen te lopen voor een kopje koffie. Een warm en sociaal initiatief in onze stad.

Natuurhus

Het Natuurhus Almelo heeft in het Hagenpark een groene oase aangelegd, met het Doepark waarin kinderen kunnen spelen en met evenementen zoals de oogstmarkt en de Nacht van de Nacht. Heel leerzaam, maar vooral heel erg leuk voor jong en oud.

Joke Pezie

Joke Pezie is al 25 jaar vrijwilliger. Ze werkte mee aan heel veel Almelose evenementen, zoals Koningsdag, de Fietsvierdaagse, Straattheater, de Sinterklaasintocht, In Vrijheid Gedenken, en de Kerstmarkt. Het is mede aan Joke te danken dat er in Almelo altijd wat te doen is. 

Bijzondere bijdrage

Voorzitter Marjolein Wessels van de jury zegt: "Het sociale karakter van Almelo kwam duidelijk naar voren in de vele voordrachten. De 3 kandidaten zijn bijzonder, invloedrijk, opvallend en blijvend. Ze leveren allemaal op hun eigen manier een bijzondere bijdrage aan onze stad."

Geldprijs voor alle 3 kandidaten

Vanaf dit jaar worden alle 3 kandidaten beloond met een geldprijs. Dus niet alleen de winnaar. De winnaar van de Stadsprijs ontvangt €2.000. De 2e prijs €1.000 en de 3e prijs is goed voor €500. Het bedrag moet weer ten goede komen aan de Almelose samenleving. De winnaar van de Stadsprijs krijgt naast het geldbedrag ook een wisselbokaal. Deze bokaal is gemaakt door kunstenaar Robert Jansen en hoort vanaf de eerste editie bij de Stadsprijs Almelo.

Juryleden

De onafhankelijke commissie Stadsprijs leest en beoordeelt alle voordrachten. Uit de voordrachten kiest de commissie Stadsprijs de drie beste kandidaten én een winnaar.  In de jury zitten Cobi Noordhoff, Brian van Loo, Randy van Lingen, Niels Mulder, Joost Tiemersma en Marjolein Wessels. Kandidaten voor de Stadsprijs Almelo zetten zich in om Almelo aantrekkelijker te maken. Het moet daarbij gaan om een structurele bijdrage op gebied van sport, economie, cultuur of bijvoorbeeld welzijn.

Beoordeel deze pagina
Back to top