U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

De bestrijding van de eikenprocessierups is begonnen

Publicatiedatum: 
28 apr 2020
De preventieve bestrijding van de eikenprocessierups is begonnen. Zo’n 7.000 bomen worden behandeld met het biologische middel Xentari. Dit zijn vrijwel alle eikenbomen binnen de bebouwde kom.

Lees hier meer over onze aanpak. Hier vindt u ook een kaart met daarop alle bomen die preventief worden behandeld.

Sluit ramen en deuren

Op onze Facebookpagina vindt u informatie over wanneer er gespoten wordt, in welke wijk. Komen ze in uw wijk? Haal dan uw was naar binnen en sluit ramen en deuren. Xentari is niet giftig voor mensen of andere dieren, maar het is wel vies als het op uw schone was terecht komt. Ook ontstaan er bij de bestrijding luchtwervelingen waarin stof, stuifmeel en oude brandharen kunnen meekomen. Dit kan overlast veroorzaken als ze in uw huis worden geblazen. En komt u op straat een spuitwagen tegen? Fiets er dan niet onderdoor.

Een nest melden

Nesten worden weggehaald in de bomen die niet preventief zijn behandeld of waar toch één of meerdere (kleine) nesten in zitten. Dit hangt wel af van het aantal en de grootte. Hier kunt u een nest melden. Ook nesten die uit de boom zijn gevallen kunnen nog overlast geven. Pas op en meld zo’n nest ook bij ons.