De aanslag gemeentelijke belasting komt er aan

Publicatiedatum: 
29 jan 2019
Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus. Als u zich heeft aangemeld voor Mijn-Overheid staat deze begin februari digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U ontvangt de aanslag van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente in opdracht van de gemeente Almelo.

Op deze gecombineerde aanslag ziet u bedragen voor belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. Bij de aanslag zit informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken. Op www.gbtwente.nl vindt u antwoord op veelgestelde vragen en het digitaal loket Mijn GBT. Komt u er niet uit? Zoek contact met een medewerker van de gemeente Almelo. Bel naar ons algemene nummer 0546-54 11 11, maak een telefonisch of online een afspraak of kom langs zonder afspraak.

Wat doet de gemeente met uw geld?

Ieder jaar betaalt u belasting aan uw gemeente. De gemeente bepaalt de tarieven. Het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente zorgt ervoor dat uw gemeente dat geld krijgt. Veel van de algemene voorzieningen betalen we van dit belastinggeld. Kijk voor de tarieven 2019 op www.gbtwente.nl.

Aanslag voortaan liever digitaal?

Via MijnOverheid heeft u toegang tot post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties. U kunt daar ook de aanslag gemeentelijke belastingen in uw berichtenbox ontvangen. Meld u aan bij www.mijnoverheid.nl voor post van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. U krijgt dan automatisch een notificatiemail op uw persoonlijke mailadres.