U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Corona en instellingen en verenigingen

Niet gesubsidieerde maatschappelijke organisaties die in de problemen komen door corona kunnen een bijdrage van maximaal € 5.000 aanvragen bij de gemeente. De subsidie is bedoeld voor organisaties in de sectoren welzijn, cultuur, sport, recreatie, toerisme en buurthuizen.

U vraagt subsidie aan via onderstaand formulier. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. U krijgt binnen 2 weken bericht over uw aanvraag.

In totaal is er € 50.000 beschikbaar. Als dat bedrag op is, kunt u geen subsidie meer aanvragen. 

Voorwaarden voor het krijgen van subsidie

  • De hoofdactiviteit kon niet of gedeeltelijk uitgevoerd worden vanwege de maatregelen die vanaf 15 maart 2020 werden opgelegd. Dit zorgde voor financiële problemen.
  • De organisatie heeft aantoonbaar geprobeerd om uitgaven te beperken.
  • De organisatie vraagt niet meer steun dan echt nodig is.
  • De organisatie geeft iets terug aan de stad. Bijvoorbeeld tegoedbonnen voor uitgestelde dienstverlening, stageplekken voor scholieren of activiteiten volgens de coronamaatregelen.

Lees de volledige regeling.

Subsidie aanvragen

pdf Subsidie coronamaatregelen maatschappelijke organisaties (PDF, 342.42 KB)

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u bellen met (0546) 54 11 11.

Andere maatregelen van de gemeente voor instellingen

  • Uitstel van betaling op leningen en huurkoopovereenkomsten voor (sport)verenigingen. De gemeente geeft maximaal 1 jaar uitstel van betaling van rente en aflossing op deze leningen.
  • Uitstel van betaling op huurkoopovereenkomsten voor (culturele)verenigingen. De gemeente geeft maximaal 1 jaar uitstel van betaling.
  • Vergoeding leges van afgelaste evenementen. Organisaties van afgelaste evenementen krijgen het geld van al betaalde leges terug van de gemeente.