U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Burgemeester Gerritsen: Veel heil en zegen in 2021

Publicatiedatum: 
7 jan 2021
In een filmpje via Facebook wenst burgemeester Arjen Gerritsen alle inwoners en ondernemers van Almelo het beste voor 2021.

Vanwege de aanpak van de coronapandemie was er dit jaar geen nieuwjaarsreceptie. In plaats van de traditionele bijeenkomst in het stadhuis wenste burgemeester Gerritsen via een Facebook-filmpje iedereen namens het stadsbestuur het allerbeste voor 2021. Dit deed hij samen met Marly van Gaal, Ids van der Velde en Julia Gerritsen, de finalisten van de Almelose editie van The Voice 2020, die Happy New Year van Abba zongen.

Gerritsen maakte in de film een compliment aan alle Almelose jongeren, die afgelopen jaar ondervonden wat de effecten waren van corona op hun leven. "Jongeren deden wat van hen gevraagd werd: afzien van wat in elk ander jaar heel vanzelfsprekend was. Naar de kroeg, in competitie spelen, bij elkaar over de vloer komen, een beetje rondhangen: alles kon niet. Dat was lastig. Onze jongeren zijn helden. Door hun nek uit te steken om de dingen niet te doen die ze heel graag hadden willen doen."

Gerritsen noemde 2020 een moeilijk jaar. De uitdagingen zijn nog steeds groot, maar Gerritsen is ervan overtuigd dat we de wil en het doorzettingsvermogen hebben om de uitdagingen tegemoet te treden. "Laten we het nieuwe jaar ingaan met vertrouwen in elkaar, met de bereidheid om er samen een goed 2021 van te maken. Mijn wens voor het nieuwe jaar is dat we ons weer bewust worden van wat ons samen brengt, dat we ons weer richten op wat we gemeenschappelijk hebben. Dat we er naar streven om weer rekening te houden met anderen, elkaar aandacht schenken, naar elkaar luisteren, begrip tonen voor de ander. Jong en oud, kwetsbare mensen en minder kwetsbare mensen, wij moeten het samen doen." 

Corona is nog niet voorbij, benadrukte Gerritsen. "Het is nog even volhouden met elkaar, het is nog even zo dat we elkaar moeten aanspreken en elkaar scherp houden op het naleven van alle gezondheidsregels, maar ik ben ervan overtuigd dat we straks met elkaar weer in volle vrijheid en zonder angst ons leven kunnen leiden hier in Almelo. En in de tussentijd: zorg goed voor elkaar, wees er voor elkaar als het nodig is en kijk een beetje voor elkaar uit. Ik wens u veel heil en zegen voor 2021."

Back to top