U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Brief van burgemeester Arjen Gerritsen

Publicatiedatum: 
15 dec 2020
Burgemeester Arjen Gerritsen schreef op dinsdag 15 december deze brief aan alle inwoners van Almelo.

December staat bekend als de gezelligste maand van het jaar. Des te zwaarder valt het ons dat er juist nu ingrijpende maatregelen nodig zijn om het coronavirus terug te dringen. In een jaar dat voor ons allen al zo bitter was. Maar er is geen andere keus.

Terug naar dit voorjaar

Aan het eind van dit jaar gaan we terug naar de situatie van dit voorjaar. Scholen gaan opnieuw dicht en ouders moeten weer alle ballen in de lucht zien te houden. De horeca had het al zwaar en voor de feestdagen gelden er helaas geen versoepelingen. Ook winkeliers die ingekocht hadden voor een feestelijke afsluiting van dit jaar, worden hard geraakt. In een jaar waarin de economie al zo zwaar getroffen is. De economische schade en de zorgen die dit veroorzaakt bij ondernemers, werkgevers én werknemers zijn vreselijk.

We moeten dit samen doen

De gevolgen van dit virus treffen ons allemaal. In mijn dagelijkse contacten met inwoners en ondernemers zie ik het verdriet, de pijn en ook verzet en de vraag waarom dit nodig is. Toch móeten we dit samen doen. Als iedereen meehelpt, komen we er. Als we ons allemaal aan de maatregelen houden, blijft de zorg toegankelijk en zúllen de cijfers dalen. Zodat we in 2021 weer ruimte krijgen voor alles wat we nu zo missen.

Betrokkenheid

Laten we betrokkenheid voelen bij inwoners en ondernemers die het zwaar hebben. Lokale winkeliers tonen zich creatief en brengen kerstcadeaus graag bij u thuis. Restaurants zijn druk met afhaaldiners. En ondertussen rekenen we op het Rijk om met goede compenserende maatregelen te komen.

Oog voor elkaar

En laten we bovenal oog hebben voor elkaar. Juist in deze donkere dagen. Oog voor ouderen en eenzamen. Voor kwetsbare gezinnen en kinderen. Laten we verdraagzaam zijn naar elkaar. Vooral ook naar jongeren voor wie deze strengste lockdown tot nu toe een heel hard gelag is. Veel van wat hun jeugdjaren mooi en plezierig moet maken hebben ze dit jaar niet gehad. En net als volwassenen hebben ook zij hun zorgen en vragen over hoe het verder gaat.

Houd moed en vertrouwen

Laten we er samen voor zorgen dat onze ouders, onze opa’s en oma’s, onze kinderen en andere dierbaren niet besmet raken met het virus.

Deze december is alles anders, zonder familie of vrienden dichtbij. De werkelijkheid is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Beperk daarom komende weken alle contacten tot een minimum. Zorg voor elkaar en houd moed en vertrouwen. Door nu discipline te tonen zorgen we er gezamenlijk voor dat deze lockdown effectief is en zo kort mogelijk duurt.

Ik wens u, ondanks de omstandigheden die ons nu treffen, heel fijne feestdagen!

Arjen Gerritsen

Back to top