U kunt alleen nog voor dringende zaken een afspraak maken met ons. Voor meer informatie bel (0546) 54 11 11.

Brief aan alle inwoners

Publicatiedatum: 
27 mrt 2020
Burgemeester Arjen Gerritsen schreef een brief aan alle inwoners en stuurde inwoners in verpleeghuizen en woonvoorzieningen namens het college een kaart.

Beste inwoners van Almelo,

We zitten in een bijzondere en onzekere periode met elkaar. Een periode waarin maatregelen worden genomen die maar één doel hebben: ervoor zorgen dat het coronavirus geen vat op ons krijgt. Deze maatregelen raken ons allemaal en zijn zeer ingrijpend in ons dagelijks leven.

Ik vind het bemoedigend om te zien dat niemand bij de pakken gaat neerzitten. Dat ondernemers creatieve manieren verzinnen om hun bedrijf draaiende te houden. Dat inwoners voorleeskanalen beginnen en dat we via diverse websites onze diensten voor anderen kunnen aanbieden. Ook is inmiddels het online-onderwijs in veel gezinnen doorgedrongen. Mijn waardering hiervoor is groot, net als voor iedereen die onze samenleving op dit moment draaiende houdt.

Ik ben dankbaar dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en voor elkaar zorgt. Noaberschap heeft nog meer dan anders, betekenis gekregen. Want ook al zien we elkaar niet in levenden lijve, we hebben elkaar harder nodig dan ooit.

Nu evenementen niet doorgaan, restaurants, sportclubs, scholen en kinderopvang zijn gesloten en een groot deel van het maatschappelijke leven is komen stil te liggen, worden er nog veel meer mensen getroffen als gevolgen van de maatregelen tegen het virus. Dat betekent voor velen ook een economische tegenslag. Naast alle zorgen die we hebben om de gezondheid van oudere en kwetsbare mensen, moeten we ook zorg hebben om de gevolgen van deze crisis voor ondernemers, winkeliers en zelfstandigen. Zij lijden grote schade en velen van hen hebben het daardoor heel erg moeilijk. Daar waar het kan zal de gemeente alles doen wat in haar mogelijkheden ligt om organisaties te helpen en tegemoet te komen.

Ik vraag u met klem dat u zich houdt aan alle genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hoe lastig of vervelend dat ook is. U helpt er uzelf en uw naaste mee.

In Almelo horen wij bij elkaar. In goede én in slechte tijden. Pas goed op uzelf en de mensen om u heen.

Arjen Gerritsen
burgemeester