Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

Publicatiedatum: 
5 feb 2019
Brandweer Twente is op zoek naar mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners. Voor de meeste kazernes zoeken ze brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn.

Dus mensen die in de buurt van een kazerne wonen of werken. Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het werken bij de brandweer vrijblijvend is: de inwoners rekenen op de brandweer en daarbij is de inzet van vrijwilligers cruciaal. Je volgt een vakopleiding en oefent wekelijks, hiervoor ontvang je een vergoeding.


Werkgevers van vrijwilligers


“In diverse bedrijven rondom onze kazernes werken overdag mensen die onze nieuwe vrijwilligers kunnen zijn. Vaak zijn werkgevers zich hier niet van bewust. Een opgeleide brandweervrijwilliger kan zeker toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf”, aldus Karin Groenewegen, teamleider bij de brandweer. De brandweer overhandigt dit jaar aan de werkgevers van de vrijwilligers een gevelbordje met de tekst ‘hier werken brandweervrijwilligers’.


Solliciteren?


Solliciteren kan tot en met maandag 18 maart. Hier staat ook meer informatie over de inhoud van het vak. Op 9 maart organiseert Brandweer Twente een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Hier kun je in de praktijk ervaren wat het vak inhoudt en krijg je informatie over de opleiding tot brandweerman- of vrouw.