Bos zoekt buurt! Komt er in uw buurt een mini-bos?

Publicatiedatum: 
2 sep 2019
Gemeente Almelo en IVN leggen dit jaar twee Tiny Forests in Almelo aan. Het minibos zo groot als een tennisveld en een fijne groene plek voor mens en dier. Eén Tiny Forest komt in het Doepark de Hagen in samenwerking met de Stichting Natuurhus Almelo. Voor het tweede Tiny Forest zoeken we nog een geschikte plek. Weet u in de buurt nog wel een goede locatie voor extra groen?

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een bos zo groot als een tennisbaan, maar dertig keer dichter begroeid en honderd keer biodiverser. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en voor buurtbewoners is het een extra stuk groen in de buurt. Een minibos zorgt voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en regenwater loopt sneller weg.

Bos zoekt buurt

Het minibos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het Tiny Forest is bedoeld voor de buurt en de school in die buurt. Daarom is enthousiasme uit de buurt nodig. We horen graag van buurtbewoners wat zij een prima plek vinden voor het stuk groen. Een Tiny Forest staat ook altijd in de buurt van een basisschool. In het bos komt een buitenlokaal waar kinderen leren over de Nederlandse natuur.

Lijkt u het leuk om als initiatiefnemer een Tiny Forest te maken in uw buurt? Kijk op de website van IVN wat de criteria zijn voor een minibos in uw buurt. Zorg ervoor dat u een groepje enthousiaste mensen verzamelt: hoe meer mensen het op die plek willen, des te groter de kans. Schrijf, teken of knutsel een plan en meld het plan aan.

Stuur uw plan uiterlijk 1 oktober in.