Blijf overlast processierups melden

Publicatiedatum: 
22 jun 2018
Er nog steeds heel veel eikenprocessierupsen. Maar er komen minder meldingen binnen bij de gemeente. Door de enorme hoeveelheid rupsen duurt het erg lang voordat de rupsen worden weggezogen.

Blijf melden

Toch is het verstandig ernstige overlast te blijven melden. U kunt dit telefonisch doen via (0546) 54 11 11 of online:

Meld eikenprocessierups

Alleen op drukke plekken

Bij de bestrijding van de rupsen geeft de gemeente voorrang aan plekken waar veel mensen komen. Dat zijn fietspaden, bij scholen en winkelcentra. De gemeente bestrijdt nesten op plekken met minder voorrang later of helemaal niet. Dat zijn ook plekken langs een stoep of langs een weg met auto’s. Ook als de door uw gemelde plek voorrang heeft gekregen, kan het dagen duren voordat de bestrijders daar aan het werk gaan.

Waarschuwingslinten

Op gevaarlijke plekken hangt de gemeente waarschuwingslinten op. Het is onmogelijk in alle bomen linten te hangen. Hang zelf geen linten of waarschuwingsborden op. Dat kan gevaarlijk zijn. Probeer ook niet zelf de nesten weg te branden. De verbrande haartjes worden dan verspreid. Dat is gevaarlijk voor mensen en dieren in de omgeving. De gemeente laat de nesten zelf ook niet wegbranden maar laat ze opzuigen.