U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Begraafplaats 't Groenedael

Begraafplaats ’t Groenedael aan de Willem de Clercqstraat 93 is de gemeentelijke begraafplaats van Almelo. De begraafplaats is een passende gedenkplaats in een respectvolle en parkachtige omgeving. De medewerkers van 't Groenedael komen zoveel mogelijk tegemoet aan uw wensen op het gebied van begraven en cremeren. Voor meer informatie en contact met de beheerders gaat u naar Begraveninalmelo.nl

Begrafenis en crematie

U kunt veel zaken voor een begrafenis of crematie samen met uw uitvaartbegeleider regelen zoals de aangifte van overlijden, keuze voor begraven of cremeren, welke begraafplaats, welk graf of asbestemming en welk gedenkteken.

Openingstijden

Begraafplaats 't Groenedael is geopend van zonsopgang tot zonsondergang. De slagbomen zijn open van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur. Als u slecht kunt lopen, mag u met de auto op de begraafplaats. U krijgt dan een pasje, waarvoor u een eenmalige bijdrage betaalt.

Tijden

Maandag t/m vrijdag 09.00 - 15.00 uur vinden begrafenissen plaats. Buiten deze tijden heeft u speciale toestemming nodig voor een begrafenis. Ook betaalt u dan extra tarief.

Grafrechten

Om een plek op een gemeentelijke begraafplaats te mogen gebruiken vraagt u grafrechten aan bij de gemeente. Als u grafrechten heeft, heeft u de rechten en plichten op een graf en bent u de contactpersoon voor de gemeente. Grafrechten vraagt u aan wanneer u een graf heeft uitgezocht. Meestal doet de begrafenisondernemer dit voor u. Maar u kunt ook zelf grafrechten aanvragen bij de begrafenisadministratie.

Beoordeel deze pagina