Asbestdak saneren

Heeft u een pand van voor 1994? Dan heeft u mogelijk asbest op het dak liggen. Naar verwachting is vanaf 2024 alle asbest aan de buitenkant van gebouwen in Nederland verboden. Als u een asbestdak heeft, bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van het asbest.

Heb ik asbest?

Asbest zit vaak in golfplaten, dakleien, gevelbeplating en regenpijpen. Als u twijfelt of iets asbest bevat, kunt u het laten onderzoeken door een gecertificeerd bedrijf.

Asbest storten

Als inwoner van de gemeente Almelo kunt u tijdelijk gratis tot 600 kilo asbest storten bij Twente Milieu. U moet eerst een melding doen dat u asbest gaat saneren. Dit kan kosteloos en online op: omgevingsloket.  Als u de melding goed heeft ingevuld en u voldoet aan de voorwaarden, dan krijgt u een bevestiging dat u mag saneren. Deze bevestiging heeft u nodig bij het storten van het asbest.

Bescherming

U kunt bij Twente Milieu op vertoon van de bevestiging ook een beschermingspakket krijgen. Hierin zitten beschermingsmaterialen voor uzelf en plastic om het asbest in te verpakken.

Lees meer op de website van Milieu Centraal