U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Dit kan online of bel (0546) 54 11 11.

Almelose herdenking op Nationale Veteranendag

Publicatiedatum: 
28 jun 2021
Almelose veteranen en burgemeester Arjen Gerritsen herdachten op zaterdag 26 juni, de Nederlandse Veteranendag, de Almelose militairen Henk Bijker en Jacco Westendorp. Henk Bijker werd gedood op 11 mei 1940 in Barneveld, tijdens de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Jacco Westendorp kreeg een dodelijk ongeluk op 8 december 1994 tijdens zijn missie in de Sinaï-woestijn in Egypte. Ze zijn begraven op begraafplaats 't Groenedael.

Ze openden zaterdag ook het Witte Anjerperkje in de Stadstuin aan de Wierdensestraat. De witte anjer is een symbool voor de waardering voor veteranen.

Eren en waarderen

Het idee voor de perkjes komt van het Nationaal Comité Veteranendag, die in 2019 een oproep deed aan alle Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en te waarderen. Woningbouwvereniging Beter Wonen gaf een stuk grond in de Stadstuin voor het perkje.

Dankbaarheid en respect

Burgemeester Arjen Gerritsen zegt dat de witte anjers symbool zijn voor de dank van Almelo aan alle veteranen. “Het is goed regelmatig stil te staan bij het werk dat veteranen deden. Zij stelden hun leven op te geven voor de vrede. Dat verdient onze dankbaarheid en respect.”
 

Back to top