Almelo Speld voor bestuur Kamermuziek Almelo

Publicatiedatum: 
11 feb 2019
Bestuursleden Jeroen Ongering, Huub Rakhorst, Jaap de Wolff, Jan Joris Nieuwenhuis en Rob Holleman van Stichting Kamermuziek Almelo ontvingen zondagmiddag voor hun jarenlange verdiensten alle vijf de Almelo Speld.

Liefhebbers luisterden zondagmiddag in de Kapel van HOF88 naar de gebroeders Blaak uit Almelo. Zij traden op in het 250e concert dat Stichting Kamermuziek Almelo organiseerde. In het 30-jarig bestaan trok SKA 25.000 bezoekers met hun kwalitatief hoogstaande concertreeksen. Musici en bezoekers roemen de gastvrijheid en sfeer van SKA. Na 30 jaar namen de 5 gepassioneerde bestuursleden zondagmiddag afscheid.

De bestuursleden ontvingen de Speld vanwege hun niet aflatende inzet voor SKA. “Met uw muzikale reeks heeft u bijgedragen aan de culturele profilering en positionering van Almelo”, sprak wethouder Jan Martin van Rees. In de coulissen staan hun opvolgers klaar, voor , zoals wethouder Van Rees uitsprak, "hopelijk nog minstens dertig jaar SKA."

Almelo Speld
Kent u iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor mensen in de buurt of de stad? Die bijvoorbeeld een menslievende daad heeft verricht? Of die iets bijzonders heeft gepresteerd in de wetenschap, kunst, cultuur of sport? Dan kunt u die voordragen voor de Almelo Speld. Meer weten over de Almelo Speld? Stuur dan een e-mail naar de gemeente: gemeente@almelo.nl.