Almelo partner van Schuldenlab.nl

Publicatiedatum: 
14 nov 2018
Hare Majesteit Koningin Máxima startte woensdagochtend 14 november 2018 SchuldenlabNL. Een platform voor succesvolle lokale projecten rond armoede en schulden. Wethouder Arjen Maathuis vertegenwoordigde Almelo als partner in het SchuldenlabNL. De Stichting SchuldenlabNL is een samenwerking tussen overheid en bedrijven en heeft als doel Nederland schuldenzorgvrij te maken. Gemeente Almelo is partner van het nieuwe Platform.

Schuldenlab.NL

Volgens SchuldenlabNL zijn er meer dan 2 miljoen huishoudens in Nederland met betalingsachterstanden, waarvan bijna 1,4 miljoen met gevaarlijke of moeilijk op te lossen schulden. Gemeenten werken samen binnen SchuldenlabNL samen met bedrijven als Achmea en ING aan een aanpak waarbij inwoners met schulden weer grip krijgen op hun financiële en persoonlijke situatie en zij hun toekomst weer positief tegemoet kunnen zien.

Samenwerking
 

Bij de start in Madurodam in Den Haag spraken onder meer staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Gerrit Zalm als voorzitter van SchuldenlabNL over de aanpak van schulden en armoede en het belang van samenwerking. Het nieuwe platform komt voort uit Schuldenlab070; een actieplatform dat de gemeente Den Haag oprichtte in samenwerking met Stichting Society Impact. Hun aanpak en manier van werken leidde tot de oprichting van SchuldenlabNL.

Aanpak werkt goed
 

De aanpak werkt goed en de sociale gevolgen zijn groot. De huidige manier van werken van deze partijen is erg verdeeld en daardoor zeer kostbaar en tijdrovend. SchuldenlabNL gaat dit als onafhankelijk platform aanpakken door gezamenlijk te werken aan landelijke uitbreiding van succesvolle lokale projecten rond armoede en schulden.

Heeft u schulden? Lees meer over schuldhulpverlening