U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Almelo ondersteunt oproep voor erkenning leed Molukkers

Publicatiedatum: 
30 mrt 2021
De burgemeesters van Almelo, Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden en Zwolle hebben de brief voor erkenning van het leed van Molukkers ook ondertekend.

Oproep aan Nederlandse regering

Op 20 maart 2021 deden burgemeesters van 11 gemeenten met grote Molukse gemeenschappen een oproep aan de Nederlandse regering om het leed te erkennen dat de Molukkers is aangedaan na hun aankomst in Nederland.

Grote Molukse gemeenschap

De 6 Overijsselse gemeenten hebben een grote Molukse gemeenschap net als de 11 gemeenten die het initiatief namen. De burgemeesters van deze 6 gemeenten waren verrast over de brief, waarover zij niet eerder benaderd waren.

Ekenning van groot belang

Omdat de burgemeesters zien en voelen dat het initiatief uit een goed hart komt, is contact gezocht met de initiatiefnemers om te laten weten dat zij de strekking graag ondersteunen en delen. Erkenning is ook namens deze burgemeesters van groot belang. De Molukse gemeenschap voelt nog iedere dag de pijn uit het verleden. Erkenning van het aangedane leed uit het verleden, zal de Molukse gemeenschap kracht geven om in vertrouwen vooruit te durven kijken.

Op de foto: Kamp Vossenbosch in Wierden (via RTV Oost).

Back to top