Deze website maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor u?  Meer informatie Sluiten

Ga direct naar: snelnaar | Zoeken | Site-navigatie

U bent hier:

 1. Home >
 2. e-Loket >

e-Loket: digitaal zakendoen met de Gemeente

paspoort 

Gaat u op reis naar het buitenland? Dan moet u over een geldig reisdocument beschikken. Met een Nederlands paspoort kunt u over de hele wereld reizen. Iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder moet verplicht een eigen geldig identiteitsbewijs kunnen tonen als de politie of een andere gezagsdrager daarom vraagt. Daarvoor kunt u uw paspoort gebruiken. Iedere Nederlandse staatsburger heeft recht op een paspoort. Als uw paspoort verloopt, kunt u een paspoort telkens vernieuwen. Verlenging is niet meer mogelijk.

Geldigheid paspoort

Vanaf 9 maart 2014 zijn paspoorten voortaan 10 jaar geldig voor personen van 18 jaar en ouder. Voor personen onder de 18 jaar blijven paspoorten 5 jaar geldig.

Paspoort ophalen

U haalt het paspoort persoonlijk op bij het afhaalloket van het stadhuis. Dit geldt ook voor kinderen. Het duurt vijf werkdagen voordat u uw paspoort kunt ophalen.

Spoed

Een spoedaanvraag duurt één dag, mits voor 12.00 uur aangevraagd. Aan een spoedprocedure zijn extra kosten verbonden.

Visum

Voor sommige landen is een aanvullend visum nodig. Het is ook mogelijk dat de autoriteiten van bepaalde landen extra documenten van u verlangen voordat u het land binnen mag. Hier vindt u een overzicht van landen. Neemt u voor meer informatie hierover contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land. Bij reizen met kinderen buiten de Schengenlanden moet de Koninklijke Marechaussee bij minderjarigen nagaan of de begeleidende volwassene het ouderlijk gezag heeft.

Let op: ga voorzichtig om met kopieën van uw identiteitsbewijs. Fraudeurs kunnen er misbruik van maken. Wilt u meer weten over uw reisdocument? Dan kunt u kijken op www.paspoortinformatie.nl.

 

product kosten 2014
Paspoort voor jongeren tot 18 jaar € 51,05
Paspoort voor 18 jaar en ouder € 66,95
Zakenpaspoort € 66,95
Spoedaanvraag paspoort (extra kosten) € 47,05

Let op: u betaalt meteen bij de aanvraag. Aan de balies van het stadhuis kunt u ook pinnen. bij de Gemeente Almelo kunt u ook pinnen

Alle tarieven

Hier vindt u een overzicht van alle tarieven van de producten en diensten van de gemeente.

Let op:  u kunt per afspraak 1 paspoort per peroon aanvragen. Wilt u voor meerdere personen een paspoort aanvragen, dan kunt u meer afspraken maken.

Paspoort aanvragen

afspraak maken icoon U kunt in de middag op afspraak terecht in het stadhuis om een paspoort aan te vragen. Een afspraak maakt u snel en eenvoudig.

U neemt mee naar het stadhuis:

 • Eén recente kleuren pasfoto. Hierbij gelden pasfoto-eisen. U kunt geen pasfoto meer laten maken op het stadhuis, de pasfotocabine is niet meer aanwezig.
 • Alle uw (binnen- en buitenlandse) paspoorten en identiteitskaarten (geen kopieën)

Bent u jonger dan 18 jaar? Dan moet u ook meenemen:

 • Schriftelijke of persoonlijke toestemming van (beide) ouder(s) of gezaghebbende(n)
 • Een origineel legitimatiebewijs van beide ouders (geen kopieën)
 • Bij gescheiden ouders is schriftelijke toestemming nodig van de ouder(s) of degene die belast is met het ouderlijk gezag. Het formulier kunt u thuis uitprinten, invullen en ondertekend inleveren in het stadhuis.

Vanaf 20 januari 2014 worden nog maar twee vingerafdrukken voor het paspoort opgenomen.

Bijschrijven van kinderen

U kunt geen kinderen laten bijschrijven in uw paspoort.

Paspoort kwijt

Is uw paspoort gestolen of vermist? Dan moet u hiervan allereerst aangifte doen bij de Nederlandse politie. Bij het aanvragen van een nieuw paspoort moet u het proces-verbaal van de politie tonen.

Snel naar

 1. Openingstijden
 2. Afspraak maken
 3. Bekendmakingen
 4. Koopzondagen
 5. Parkeren

Zoeken